Drobné pšeničné pečivo se může zdát chuťově jednoduché, ohrané, možná i nudné. Pokud takový názor zastáváte, potom musíte vyzkoušet podmáslové kaiserky/housky, neboť ty jsou naprostým opakem! Dostanou Vás svojí neotřelou, ale zároveň jemnou chutí, která se schovává nejen ve vláčné střídce, ale také ve zlatavé kůrce. Jednoduše řečeno – tohle pečivo Vám určitě zachutná!
8porcí (1 porce= 56.25g mouky= 1 kaiserka)
|
základní množství (g) |
objemové vyjádření (hrneček=250ml) |
1 kaiserka (g) |
|
450 |
1cm; padding-bottom: 0.1cm; padding-left: 0.09cm; padding-right: 0cm" width="136"> 3 a 3/4 hrnečku |
100 |
56,25 |
|
kysané podmáslí |
295 |
1/3 krabice |
65,5 |
37 |
máslo |
30 |
1 lžíce |
6,5 |
3,75 |
sůl |
9 |
1 a ½ zarovnané lžičky |
2 |
1,1 |
droždí (č=čerstvé; s=sušené) |
č-21; s-7 |
č-polovina kostky; s- balíček |
č-4,6; s-1,5 |
č-2,6; s-0,9 |
cukr |
10 |
zarovnaná lžíce |
2,2 |
1,25 |
Co ještě potřebujeme:
Zástěra/staré tričko, pečící papír, mísa na zpracování a vykynutí, vařečka/lžíce/stěrka na smíchání ingrediencí, igelitová taška/pytel, mřížku na vychladnutí, (váleček), pomoučená utěrka (couche)
Tvarování: Snížíme-li množství podmáslí na cca 265 g a vyhněteme nelepivé těsto, můžeme jej zaplétat do různých tradičních tvarů. Různá tvarování jsou v rubrice návody
Posypky: Výrobky můžeme i potřít vodou a následně dekorovat různými posypkami: sůl, kmín, mák, sezamová/lněná semínka, černucha, kmín se solí