Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Problémem běžného pšeničného pečiva je jeho nízká výživová hodnota, obsahuje velké množství energie, ale nedostatek základních živin pro naše tělo. A právě proto jsou semínkové housky skvělým pečivem, které našemu tělu dodá podstatně více než jen energii! Díky mixu semínek a celozrnné mouce je toto pečivo podstatně lepší!
9 porcí (1 porce=50 g mouky= 1 houska)
hydratace: 58%
|
základní množství (g) |
objemové vyjádření (hrneček=250ml) |
1 houska (g) |
|
360 |
|
80 |
40 |
|
hladká mouka - celozrnná |
90 |
|
20 |
10 |
voda |
260 |
|
58 |
29 |
sůl |
9 |
1,5 zarovnané lžičky |
2 |
1 |
droždí (č=čerstvé; s=sušené) |
č-21; s-7 |
č-polovina kostky; s- balíček |
č-4,6; s-1,5 |
č-5,25; s-1,75 |
mix semínek (do těsta) |
60 |
|
13 |
6,6 |
mix: slunečnicová: 17g, sezamová: 17g, lněná:17g, dýňová: 8g* |
||||
cukr |
6 (zarovnaná lžička) |
zarovnaná lžička |
1,3 |
špetka |
semínka na posypání |
10 |
|
2,2 |
1,1 |
*mix a poměr semínek může být různý, záleží jen na našich preferencích.
Co ještě potřebujeme:
Zástěra/staré tričko, plech na pečení, pečící papír, mísa na zpracování a vykynutí, vařečka/lžíce/stěrka na smíchání ingrediencí, hrníček/hrnec na zapaření trouby, mašlovačka na pomazání vodou, mřížku na vychladnutí, hrníček na odebrání mouky