Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Domácí chleby lze obohatit celou řadou nejrůznějších chutí, například cibulí, kefírem a podobně. V tomto případě dodáme chlebu nevýraznou, ale rozpoznatelnou chuť brambor, které mají ještě jednu skvělou vlastnost: Výsledné pečivo velmi zvláční! Takže jíst bramborový chléb, je jako konzumovat obláčkově jemné pečivo. Nevěříte? Potom musíte vyzkoušet!
1 chléb
|
základní množství (g) |
objemové vyjádření (hrneček=250ml) |
|
300 |
2 a ¼ hrníčku |
60 |
|
žitná mouka |
200 |
1 a ½ hrníčku |
40 |
voda |
265 |
1 hrníček a půl lžíce |
53 |
sůl |
11 |
1,5 zarovnané lžičky |
2,2 |
droždí (č=čerstvé; s=sušené) |
č-21; s-7 |
č-polovina kostky; s- balíček |
č-4,2; s-1,4 |
kmín |
3 |
vrchovatá lžička |
0,6 |
ocet |
14 |
3 lžičky |
2,8 |
cukr |
6 (zarovnaná lžička) |
zarovnaná lžička |
1,2 |
ve slané vodě vařené brambory |
150 |
2 středně velké brambory |
30 |
Co ještě potřebujeme:
Zástěra/staré tričko, plech na pečení, pečící papír, mísa (2l) na zpracování a vykynutí, vařečka/lžíce/stěrka na smíchání ingrediencí, igelitová taška na vykynutí, hrníček/hrnec na zapáření trouby, mřížku na vychladnutí, 2l mísa + pomoučená utěrka/ošatka