Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Housky jsou dalším drobným pečivem, které je důvěrně známé prakticky každému. Svým tvarem jsou přívětivé pro podélné rozkrojení a sbalení na cesty třeba s máslem a šunkou uvnitř. Jak ale všichni víme, nejlépe chutnají čerstvé, přímo vytažené z pece! Ač se to nemusí zdát zadělání těsta a následné zapletení je opravdu snadné a zvládne to i začátečník! Pojďme si tedy připravit vlastní domácí housky. Nebudete litovat!
12 porcí/housek (1 houska = 42 g mouky)
hydratace: 55%
|
základní množství (g) |
základní množství "hrnečkově" (250ml) |
1 houska (g) |
|
500 |
3 a 3/4 hrnečku |
100 |
42 |
|
Vlažné mléko |
275 |
1 hrneček a 1 lžíce |
55 |
23 |
sůl |
10 |
1 lžička |
2 |
0.8 |
droždí (č=čerstvé; s=sušené) |
č-21; s-7 |
č-polovina kostky; s- balíček |
4.2; 1.4 |
1.75; 0.58 |
vepřové sádlo |
50 |
3 lžíce rozpuštěného sádla |
10 |
4.2 |
cukr |
6 (zarovnaná lžička) |
zarovnaná lžička |
1.2 |
0.5 |
Co ještě potřebujeme:
Zástěra/staré tričko, 2 plechy na pečení, pečící papír, mísu na zpracování a vykynutí, vařečka/lžíce/stěrka na smíchání ingrediencí, hrnec/plech na zapaření trouby, mašlovačka na pomazání vodou, mřížku na vychladnutí.