Hledáte-li nějakou novou, originální chuť u domácího pečiva, pak jste narazili na ideální recept! Fenyklové pšenično-žitné bulky jistě zpestří vaši oblíbenou svačinu, snídani či večeři. Těsto je navíc univerzální, takže z něj můžete bez problémů vytvarovat housky, rohlíky, kaiserky a jiné drobné pečivo. Neváhejte a pusťte se do neprobádané chuti fenyklu v pečivu!
10 porcí (1 porce=50 g mouky=1 bulka)
hydratace: 58.6 %
|
základní množství (g) |
objemové vyjádření (hrneček=250ml) |
1 bulka (g) |
|
1cm; padding-bottom: 0.1cm; padding-left: 0.09cm; padding-right: 0cm" width="90"> 375 |
2 a ¾ hrnečku |
75 |
31.25 |
|
hladká žitná mouka |
125 |
1 hrneček |
25 |
10.5 |
voda |
280 |
1 hrneček + 1 a ½ lžíce |
56 |
23.3 |
ocet |
13 |
½ lžíce |
2.6 |
1.1 |
sůl |
10 |
1 a ½ zarovnané lžičky |
2 |
0.8 |
droždí (č=čerstvé; s=sušené) |
č-21; s-7 |
č-polovina kostky; s- balíček |
č-4,2; s-1,4 |
č-1.75; s-0.6 |
fenykl |
3 |
vrchovatá lžička |
0.6 |
0.25 |
kmín |
3 |
vrchovatá lžička |
0.6 |
0.25 |
cukr |
6 |
zarovnaná lžička |
1,2 |
0.5 |
Posypka:
drcený fenykl a hrubozrnná sůl v poměru 1:1
Co ještě potřebujeme:
Zástěra/staré tričko, 2plechy na pečení, pečící papír, mísa na zpracování a vykynutí, vařečka/lžíce/stěrka na smíchání ingrediencí, mašlovačka na pomazání vodou, mřížku na vychladnutí, hrníček na odebrání mouky