Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Hamburgerové housky, bulky nebo briošky jsou silně spjaty s hamburgerovým či trhaným masem a správnou domácí grilovačkou. Proč si tedy neupéct domácí bulky bez zbytečných aditiv a konzervantů? Recept je velmi jednoduchý a v závěru se vám odmění velmi jemným, nadýchaným pečivem, které se úplně rozplyne na jazyku.
Tyto bulky však nemusíte použít jen při přípravě hamburgerů. Můžete je jednoduše namazat máslem s marmeládou, nebo jakoukoliv jinou kombinací, která je vám nejvíc po gustu. Slibuji, že to bude příjemná změna oproti klasicky používanému pečivu!
8 porcí (1 brioška = 54 g mouky)
hydratace: 44%
|
|
základní množství (g) |
objemové vyjádření (hrneček=250ml) |
1 brioška (g) |
|
|
430 |
3 a 1/5 hrnečku |
100 |
54 |
|
|
voda |
190 |
¾ hrnečku |
44 |
24 |
|
sůl |
11 |
vrchovatá lžička |
2.5 |
1.37 |
|
droždí (č=čerstvé; s=sušené) |
č-21; s-7 |
č-polovina kostky; s- balíček |
č-5; s-1,6 |
č-2.62; s-0.87 |
|
rozpuštěné máslo |
30 |
3 lžíce |
7 |
3.75 |
|
cukr |
40 |
3 zarovnané lžíce |
9.3 |
5 |
|
vejce (M) |
1 kus |
1 kus |
14 |
1/8 |
směs na pomašlování briošek
|
vejce |
1kus |
|
voda |
1 lžíce (20ml) |
|
sůl |
Špetka (2g) |
Co ještě potřebujeme:
Zástěra/staré tričko, 2 plechy na pečení, pečící papír, mísa na zpracování a vykynutí, mašlovačka na pomazání, mřížku na vychladnutí, hrníček na odebrání mouky