S klasickou ciabattou jsme se seznámili v tomto receptu, jak je ale zřejmé, existuje celá řada variací na toto skvělé italské pečivo, které posunují její jedinečnou chuť ještě o krok dál. Receptura na olivové
Někdy se najdou okamžiky, kdy se nehodí péct celou pizzu – při společenských událostech nebo na výletě. Přesně pro tyto situace jsou tady mini-pizzy (ony nejsou malé jako jednohubky
Kdo by neznal veku – pečivo spojené s chlebíčky a potažmo tak s každou oslavou. V obchodech je běžně k mání, co ale není vůbec dostupné ke koupi je tato jemná veka s příchutí podmáslí! Stačí jednou vyzkoušet a její chuť si okamžitě zamilujete. Je skvělá nejen na chlebíčky, ale i jen tak s máslem ke snídani. Nevěříte? Tak ji vyzkoušejte.
Když se u nás řekne Vánoční pečivo, asi každému se logicky vybaví vánočka, zato u našich západních sousedů v Německu, to bude štola. A na jednu takovou štolu se zaměříme v tomto receptu. Jedná se o zjednodušenou a potažmo i levnější verzi tradiční štoly, ale i tak vás určitě zaujme jak svou chutí, tak svým tvarem!
Se svátečním dnem sv. Martina je spojena celá řada tradic, které se odrážejí ve zvycích a nebo pokrmech. Za jeden z takových tradičních pokrmů jsou považovány svatomartinské rohlíčky, na které se zaměříme v tomto receptu. Recept však není jen tak ledajaký – vrátíme se do období první republiky a upečeme si rohlíčky podle tehdejší receptury! Svou skvělou chutí vás jistě přesvědčí o nepřekonatelném umu našich předků a zajisté oceníte i tvarování rohlíčků podle současných trendů.
Domácí chleby lze obohatit celou řadou nejrůznějších chutí, například cibulí, kefírem a podobně. V tomto případě dodáme chlebu nevýraznou, ale rozpoznatelnou chuť brambor, které mají ještě jednu skvělou vlastnost: Výsledné pečivo velmi zvláční! Takže jíst bramborový chléb, je jako konzumovat obláčkově jemné pečivo. Nevěříte? Potom musíte vyzkoušet!
Olivové tyčinky, patří mezi rustikálně vzhlížející pečiva, která lákají jak vizuálně, tak použitými ingrediencemi. Někomu se může zdát, že podobné pečivo by nemohl v domácích podmínkách upéct, ale opak je pravdou! Přijít s recepturou, která by se dala použít i v domácích podmínkách zabralo plno pokusů (viz vlog zde). Pro vás, je ale vše podstatně jednodušší, s tímto snadným receptem je dokáže upéct opravdu každý, tak žhavte troubu, je čas na pečení!
Drobné pšeničné pečivo se může zdát chuťově jednoduché, ohrané, možná i nudné. Pokud takový názor zastáváte, potom musíte vyzkoušet podmáslové kaiserky/housky, neboť ty jsou naprostým opakem! Dostanou Vás svojí neotřelou, ale zároveň jemnou chutí, která se schovává nejen ve vláčné střídce, ale také ve zlatavé kůrce. Jednoduše řečeno – tohle pečivo Vám určitě zachutná!
Asi každý si už všiml, že v českých supermarketech se začalo objevovat poměrně nezvyklé pečivo, které svým vzhledem vypadá jako kříženec mezi hospodskými tyčinkami a houskami. Díky záměrnému připálení působí jakoby byly upečeny v pořádně horké italské peci. Díky metodě pokus – omyl (video pod tímto odkazem) se mi povedlo na podobné tyčinky vytvořit recept! Pojďte si tedy upéct domácí, za čerstva chutnají nejlépe!!!
Pokud si chceme připravit správný hot dog, nesmíme při přípravě zapomenout na použití žemle, protože je nad slunce jasné, že chuť celého jídla podstatnou mírou dotváří pečivo, které obyčejným rohlíkem opravdu nenahradíme. V tomto receptu si představíme jednoduchý způsob přípravy hot dog žemlí, díky kterým budou vaše grilovačky nezapomenutelné! Základem housek je máslo, takže skvěle doplní chuť vámi zvolené výplně.