S Velikonocemi se pojí celá škála tradičního pečiva a mazanec se do této skupiny také řadí. Co když nás ale tradiční způsoby jeho přípravy už omrzely? Můžeme toto pečivo nějak pozměnit, aniž bychom pošlapali zavedené tradice? Odpovědí může být následující recept na mazanec, který je novátorský hned ve dvou věcech: Je zaplétaný a v ingrediencích chybí rozinky, které jsou nahrazeny vlašskými ořechy. Struktura je tedy zajímavě křupavá, pojďte si tedy upéct tento ořechový a pletený mazanec.
Pokud se chystáte upéct lahodné jidáše na Zelený čtvrtek, nebo se vám jen postesklo po lahodné chuti tohoto sladkého kynutého pečiva, potom jste na správné adrese! Přinášíme generacemi prověřený recept na tradiční jidáše, který bude stoprocentně lahodit vašim choťovým buňkám! Součástí receptu je i pravá vanilka, takže jedinečná chuť je zaručena. Pojďte si upéct toto vynikající pečivo, recept je opravdu jednoduchý.
Upéct mazanec se může zdát jako velká výzva, ale s tímto postupem upeče skvělý mazanec úplně každý! Je jednoduchý, nevyžaduje žádné speciální náčiní a hlavně je upečený podle tradiční české receptury od M. D. Rettigové. Je pečený tak, jak jej dělaly ještě
Domácí chléb má jednu obrovskou výhodu - každý si jej může upravit dle vlastních preferencí a může si upéct takový chléb, na jaký má jednoduše chuť. Cibulový chléb se určitě řadí do kategorie chlebů, které nejsou dostupné v každém obchodě, nezbývá tedy víc, než si tento skvělý pecen upéct. Tak pojďme na to!
Problémem běžného pšeničného pečiva je jeho nízká výživová hodnota, obsahuje velké množství energie, ale nedostatek základních živin pro naše tělo. A právě proto jsou semínkové housky skvělým pečivem, které našemu tělu dodá podstatně více než jen energii! Díky mixu semínek a celozrnné mouce je toto pečivo podstatně lepší!
Chtěli byste si upéct domácí chléb z droždí a zároveň s typickou chlebovou chutí? Potom je tento recept na domácí chléb určený přesně pro vás! Perfektní chuti dosáhnete s použitím běžně dostupných ingrediencí a nejsou potřeba ani další propriety, jako třeba ošatka - tu nahradíme mísou vystlanou pomoučenou utěrkou. Pojďte si tento upéct skvělý domácí chléb podle tohoto jednoduchého receptu.
Česká pletýnka je dalším klasickým pečivem, které mají všichni rádi. Svou velikostí je praktická pro střední až velké porce svačiny a nezarmoutí ani jako příloha k jídlu. Co ale vídáme méně často, je pletýnka s jedinečnou máslovou příchutí. Díky tomuto receptu takovou pletýnku naučíte a výsledkem bude chuť, která vám ještě dlouho zůstane na jazyku. Pojďte si upéct postivé domácí pletýnky s máslem! Obrazový návod na zapletení je přiložen na konci článku.
Ciabatta je italské slovo pro pantofli/bačkoru, což mnohé napovídá o vzhledu tohoto vynikajícího pečiva. Ono se není čemu divit, když se jedná o těsto s vysokou hydratací (vysokým podílem vody). Správně upečená ciabatta by neměla být příliš vysoká, naopak! Pečivo by mělo být relativně placaté, ale zároveň pořádně nadýchané s velmi jemnou strukturou střídky, kůrka nemusí být křupavá jako u bagety.
Vánoce jsou svátkem plným tradic, které se u nás dodržují již po staletí. Mezi tyto tradice řadíme i pečení a konzumaci vánočky. Následující recept se tedy vrací zpátky k českým kořenům z 19. století, kdy byla poprvé vydána kuchařka od M. D. Rettigové. Pojďte si vyzkoušet chuť tradiční české vánočky, receptura se příliš neliší od těch moderních, přesto překvapí svou jednoduchostí a nadchne svou vynikající chutí!
Chtěli byste si upéct domácí kaiserky? Není nic snazšího! Stačí nám k tomu základní ingredience a trocha zručnosti při jejich motání. Není se ale čeho bát, podle návodu ve videuto dokáže každý. Kaiserky z tohoto receptu jsou navíc opravdu zdravé, dodají našemu tělu podstatně více živin než ty ze supermarketu. Tak jen do toho! zkuste si upéct své vlastní a zdravé domácí kaiserky.