Hledáte-li nějakou novou, originální chuť u domácího pečiva, pak jste narazili na ideální recept! Fenyklové pšenično-žitné bulky jistě zpestří vaši oblíbenou svačinu, snídani či večeři. Těsto je navíc univerzální, takže z něj můžete bez problémů vytvarovat housky, rohlíky, kaiserky a jiné drobné pečivo. Neváhejte a pusťte se do neprobádané chuti fenyklu v pečivu!
Pšenično-žitný chléb je tradiční součástí českého jídelníčku. Ne vždy se nám ale poštěstí narazit na takové pečivo, které má stejný chuťový šmrnc jako právě kefírový chléb. Jeho vůně je při pečení naprosto neodolatelná a chuťově předčí mnohé klasické chleby. Stačí jen vyzkoušet, navíc k jeho přípravě není potřeba žádná ošatka, hravě si vystačíme jen s mísou a pomoučenou utěrkou.
Housky jsou dalším drobným pečivem, které je důvěrně známé prakticky každému. Svým tvarem jsou přívětivé pro podélné rozkrojení a sbalení na cesty třeba s máslem a šunkou uvnitř. Jak ale všichni víme, nejlépe chutnají čerstvé, přímo vytažené z pece! Ač se
Hamburgerové housky, bulky nebo briošky jsou silně spjaty s hamburgerovým či trhaným masem a správnou domácí grilovačkou. Proč si tedy neupéct domácí bulky bez zbytečných aditiv a konzervantů? Recept je velmi jednoduchý a v závěru se vám odmění velmi jemným, nadýchaným pečivem, které se úplně rozplyne na jazyku.
Tyto bulky však nemusíte použít jen při přípravě hamburgerů. Můžete je jednoduše namazat máslem s marmeládou, nebo jakoukoliv jinou kombinací, která je vám nejvíc po gustu. Slibuji, že to bude příjemná změna oproti klasicky používanému pečivu!
Kdo by neznal pizzu, skvělé italské jídlo, které si každý okamžitě zamiluje. Není divu, že se těší obrovské oblibě po celém světě. A co si takhle správnou pizzu upéct doma? Domácí pizza je na přípravu snazší než se zdá, provoní celý dům a každý se po ní bude moct utlouct!
Kdo by neznal bagety, bílé pečivo původem z Francie. Nezaměnitelná chuť, křupavá kůrka a nadýchaná střídka jsou zásadními znaky správně připravené bagety, které nejvíce vyniknou ještě za tepla u čerstvě upečené bagety. Proč si tedy nepřipravit vynikající bagety v domácím
Veka je v Česku již tradičním pečivem, které se servíruje hlavně jako základ chlebíčků. Snad i proto by neměl chybět recept na veku v žádné domácnosti. Následující recept je jako stvořený pro ty nejlepší chlebíčky - s touto vekou budou chutnat bezchybně.
Vánoce si málokdo dovede představit bez klasické české vánočky. Tu si můžeme koupit, anebo sami upéct doma. Asi nikdo nebude rozporovat když řeknu, že čerstvá domácí vánočka je podstatně chutnější, levnější a ještě krásně provoní domov. Proč si ji tedy neupéct?