Houska je typicky české pečivo, které můžeme znát také pod pojmy žemle, raženka či pletýnka. Upéct si ji můžeme upéct doma hned na několik způsobů, zadělat na těsto
Hamburgerové housky, bulky nebo briošky jsou silně spjaty s hamburgerovým či trhaným masem a správnou domácí grilovačkou. Proč si tedy neupéct domácí bulky bez zbytečných aditiv a konzervantů? Recept je velmi jednoduchý a v závěru se vám odmění velmi jemným, nadýchaným pečivem, které se úplně rozplyne na jazyku.
Tyto bulky však nemusíte použít jen při přípravě hamburgerů. Můžete je jednoduše namazat máslem s marmeládou, nebo jakoukoliv jinou kombinací, která je vám nejvíc po gustu. Slibuji, že to bude příjemná změna oproti klasicky používanému pečivu!
Kdo by neznal pizzu, skvělé italské jídlo, které si každý okamžitě zamiluje. Není divu, že se těší obrovské oblibě po celém světě. A co si takhle správnou pizzu upéct doma? Domácí pizza je na přípravu snazší než se zdá, provoní celý dům a každý se po ní bude moct utlouct!
Přísady na pizzu
Skvělou placku na pizzu jsme si už dokázali upéct i v domácích podmínkách, proto se nyní můžeme vrhnout na tradiční italské kombinace přísad, kterými můžeme své pizzy ochutit.
Kdo by neznal bagety, bílé pečivo původem z Francie. Nezaměnitelná chuť, křupavá kůrka a nadýchaná střídka jsou zásadními znaky správně připravené bagety, které nejvíce vyniknou ještě za tepla u čerstvě upečené bagety. Proč si tedy nepřipravit vynikající bagety v domácím
Veka je v Česku již tradičním pečivem, které se servíruje hlavně jako základ chlebíčků. Snad i proto by neměl chybět recept na veku v žádné domácnosti. Následující recept je jako stvořený pro ty nejlepší chlebíčky - s touto vekou budou chutnat bezchybně.
Vánoce si málokdo dovede představit bez klasické české vánočky. Tu si můžeme koupit, anebo sami upéct doma. Asi nikdo nebude rozporovat když řeknu, že čerstvá domácí vánočka je podstatně chutnější, levnější a ještě krásně provoní domov. Proč si ji tedy neupéct?
Pletení vánočky
Advent je tady a s ním i tradiční sváteční pečivo, vánočka. Asi nikdo si bez ní nedovede adventní čas představit. Mnozí mají své osvědčené recepty pečlivě zaznamenané, aby svou vynikající vánočkou mohli každý rok ohromit, co ale kdejakému domácímu pekaři dokáže zamotat hlavu jen samotné motání (pletení) vánočky.