Droždí

24. srpen 2020 | 17.51 | rubrika: Návody

Droždí

Základ každého pečení

Prakticky v každém receptu dodáváme do mouky droždí, o co se tedy jedná?

| přečteno: 368x

Kynutí

22. srpen 2020 | 12.59 | rubrika: Návody

Kynutí

Základní dělení a účel

U přímo vedeného těsta rozlišujeme 3 periody kynutí, přičemž každé kynutí slouží k jinému účelu.

| přečteno: 116x

Můj první chléb

21. srpen 2020 | 12.48 | rubrika: Blog

Můj první chléb

Svůj první chléb jsem upekl ve Finsku. Motivace byla jednoduchá – chtěl jsem český chléb v předraženém Finsku (Českého chleba jsem opravdu nedocílil→byla to spíš taková slaná buchta, ale tak co, aspoň jsem začal s něčím novým)

| přečteno: 126x

Foccacia s rozmarýnem

20. srpen 2020 | 12.36 | rubrika: Recepty

Focaccia s rozmarýnem

| přečteno: 116x

Ekonomika domácího pečení

19. srpen 2020 | 13.07 | rubrika: Blog

Ekonomika domácího pečení

Kolik stojí chleba z klasické trouby?

| přečteno: 139x

Aktivace droždí

18. srpen 2020 | 13.27 | rubrika: Návody

Aktivace droždí

Proč a jak na to?

| přečteno: 979x

Rohlík se sýrem a slaninou (anglický rohlík)

17. srpen 2020 | 13.52 | rubrika: Recepty
| přečteno: 1.185x

Tvarování rohlíku

16. srpen 2020 | 15.27 | rubrika: Návody

Tvarování rohlíku

Jak na to?

| přečteno: 259x

Hydratace těsta

15. srpen 2020 | 12.15 | rubrika: Návody

Hydratace těsta

Co o pečivu říká a proč se používá?

| přečteno: 1.946x

Focaccia s cherry rajčaty a bazalkou

14. srpen 2020 | 11.00 | rubrika: Recepty
| přečteno: 68x