Kdo by neznal klasický tukový rohlík? Evergreen českého pečiva. Každý víme, jak mají chutnat, a každý máme stejný pocit z jejich nákupu v 17:00: staré, gumové, bez náznaku křupavosti. Proč si tedy neupéct své vlastní, čerstvé, křupavé?
Droždí
Prakticky v každém receptu dodáváme do mouky droždí, o co se tedy jedná?
Kynutí
U přímo vedeného těsta rozlišujeme 3 periody kynutí, přičemž každé kynutí slouží k jinému účelu.
Můj první chléb
Svůj první chléb jsem upekl ve Finsku. Motivace byla jednoduchá – chtěl jsem český chléb v předraženém Finsku (Českého chleba jsem opravdu nedocílil→byla to spíš taková slaná buchta, ale tak co, aspoň jsem začal s něčím novým)
Ekonomika domácího pečení
Aktivace droždí
Tvarování rohlíku
Hydratace těsta