Kaiserky znají všichni, ale co může být mnoha lidem nejasné je způsob, jakým se toto ikonické pečivo tradičně tvaruje. Dnes už se v obchodech nevyskytují ručně tvarované kaiserky, možná i proto bude pro všechny dobré, si takovéto pečivo zkusit vytvarovat a zjistit, že ty skvělé symetrické tvary z regálů jsou daleko od tradičního pečiva.
Asi každý si už všiml, že v českých supermarketech se začalo objevovat poměrně nezvyklé pečivo, které svým vzhledem vypadá jako kříženec mezi hospodskými tyčinkami a houskami. Díky záměrnému připálení působí jakoby byly upečeny v pořádně horké italské peci. Díky metodě pokus – omyl (video pod tímto odkazem) se mi povedlo na podobné tyčinky vytvořit recept! Pojďte si tedy upéct domácí, za čerstva chutnají nejlépe!!!
Může se to zdát, jako velmi snadný úkol, ale vytvarovat hot dog žemle tak, aby byly symetrické a stejně nakynuly není úplná samozřejmost. Proto přicházíme s návodem, jak toto pečivo rychle a snadno vytvarovat. Posloužit Vám může videonávod i obrazový manuál níže.
Pokud si chceme připravit správný hot dog, nesmíme při přípravě zapomenout na použití žemle, protože je nad slunce jasné, že chuť celého jídla podstatnou mírou dotváří pečivo, které obyčejným rohlíkem opravdu nenahradíme. V tomto receptu si představíme jednoduchý způsob přípravy hot dog žemlí, díky kterým budou vaše grilovačky nezapomenutelné! Základem housek je máslo, takže skvěle doplní chuť vámi zvolené výplně.
Pokud každé Velikonoce pečete tradiční mazanec a hledáte nějaký způsob, jak toto pečivo originálně dekorovat, potom jste na správné adrese! V následujícím videu a obrázkovém návodu je jednoduše popsáno, jak můžete toto sváteční pečivo netradičně vytvarovat, přičemž důležité prvky, které se k mazanci pojí, jsou zachovány: Tvar stále připomíná kulatý bochník a ani kříž uprostřed pečiva není vynechán.
S Velikonocemi se pojí celá škála tradičního pečiva a mazanec se do této skupiny také řadí. Co když nás ale tradiční způsoby jeho přípravy už omrzely? Můžeme toto pečivo nějak pozměnit, aniž bychom pošlapali zavedené tradice? Odpovědí může být následující recept na mazanec, který je novátorský hned ve dvou věcech: Je zaplétaný a v ingrediencích chybí rozinky, které jsou nahrazeny vlašskými ořechy. Struktura je tedy zajímavě křupavá, pojďte si tedy upéct tento ořechový a pletený mazanec.
Pokud se chystáte upéct lahodné jidáše na Zelený čtvrtek, nebo se vám jen postesklo po lahodné chuti tohoto sladkého kynutého pečiva, potom jste na správné adrese! Přinášíme generacemi prověřený recept na tradiční jidáše, který bude stoprocentně lahodit vašim choťovým buňkám! Součástí receptu je i pravá vanilka, takže jedinečná chuť je zaručena. Pojďte si upéct toto vynikající pečivo, recept je opravdu jednoduchý.
Upéct mazanec se může zdát jako velká výzva, ale s tímto postupem upeče skvělý mazanec úplně každý! Je jednoduchý, nevyžaduje žádné speciální náčiní a hlavně je upečený podle tradiční české receptury od M. D. Rettigové. Je pečený tak, jak jej dělaly ještě
Domácí chléb má jednu obrovskou výhodu - každý si jej může upravit dle vlastních preferencí a může si upéct takový chléb, na jaký má jednoduše chuť. Cibulový chléb se určitě řadí do kategorie chlebů, které nejsou dostupné v každém obchodě, nezbývá tedy víc, než si tento skvělý pecen upéct. Tak pojďme na to!
Problémem běžného pšeničného pečiva je jeho nízká výživová hodnota, obsahuje velké množství energie, ale nedostatek základních živin pro naše tělo. A právě proto jsou semínkové housky skvělým pečivem, které našemu tělu dodá podstatně více než jen energii! Díky mixu semínek a celozrnné mouce je toto pečivo podstatně lepší!