Droždí

24. srpen 2020 | 17.51 | rubrika: Návody

Droždí

Základ každého pečení

Prakticky v každém receptu dodáváme do mouky droždí, o co se tedy jedná?

| přečteno: 368x

Kynutí

22. srpen 2020 | 12.59 | rubrika: Návody

Kynutí

Základní dělení a účel

U přímo vedeného těsta rozlišujeme 3 periody kynutí, přičemž každé kynutí slouží k jinému účelu.

| přečteno: 116x

Aktivace droždí

18. srpen 2020 | 13.27 | rubrika: Návody

Aktivace droždí

Proč a jak na to?

| přečteno: 980x

Tvarování rohlíku

16. srpen 2020 | 15.27 | rubrika: Návody

Tvarování rohlíku

Jak na to?

| přečteno: 259x

Hydratace těsta

15. srpen 2020 | 12.15 | rubrika: Návody

Hydratace těsta

Co o pečivu říká a proč se používá?

| přečteno: 1.947x

Droždí, čas, teplota, chuť

10. srpen 2020 | 13.36 | rubrika: Návody

Droždí, čas, teplota, chuť - cesta za dosažením co nejlepší chuti je

| přečteno: 543x

Pára při pečení

10. srpen 2020 | 12.33 | rubrika: Návody

Pára při pečení - k čemu je a jak s ní pracovat?

| přečteno: 453x

Tvarování bochánku

6. srpen 2020 | 14.48 | rubrika: Návody

Jak na tvarování bochánku

Pro někoho naprosto běžná praxe, pro někoho úplná novinka. Zde je tedy krátký návod, jak na tvarování bochánku před kynutím.

Proč tvarujeme

| přečteno: 104x

Pekařská procenta

4. srpen 2020 | 15.30 | rubrika: Návody

Pekařská procenta - jak na ně a proč se používají

Pomocí pekařských procent se vyjadřuje podíl jednotlivých složek (ingrediencí)

| přečteno: 713x

Hnětení

3. srpen 2020 | 19.45 | rubrika: Návody

Hnětení - proč a jak na to?

Proč se musí hníst?

Jedna ze základních stavebních látek každého pečiva je lepek. Ten v těstu vytváří spojitou proteinovou síť, která mu

| hodnocení 1 (4x) | přečteno: 1.231x