Focaccia s cherry rajčaty a bazalkou

14. srpen 2020 | 11.00 | rubrika: Recepty
| přečteno: 79x

Běžná hladká nebo chlebová pšeničná mouka?

12. srpen 2020 | 10.37 | rubrika: Blog

Běžná hladká nebo chlebová pšeničná mouka?

Jaké jsou rozdíly a jak nakupovat

| přečteno: 1.444x

Omáčka na pizzu z čerstvých ingrediencí

11. srpen 2020 | 10.19 | rubrika: Doprovodné recepty

Omáčka na pizzu z čerstvých ingrediencí - bez tepelné úpravy

Informace

Rajčatová omáčka, pro Italy suga, je základní ingrediencí každé správné pizzy, na tom se shodnou prakticky všichni (vyjma Alsaska a Falcka, kde se rozhodli používat smetanu) a to je asi tak všechno co se shody týká. Ingredience na tomat se liší a stejně tak i

| přečteno: 85x

Droždí, čas, teplota, chuť

10. srpen 2020 | 13.36 | rubrika: Návody

Droždí, čas, teplota, chuť - cesta za dosažením co nejlepší chuti je

| přečteno: 577x

Pára při pečení

10. srpen 2020 | 12.33 | rubrika: Návody

Pára při pečení - k čemu je a jak s ní pracovat?

| přečteno: 462x

Tomat na pizzu

6. srpen 2020 | 15.02 | rubrika: Doprovodné recepty

Tomat na pizzu

počet porcí: na 4 pizzy

| přečteno: 54x

Tvarování bochánku

6. srpen 2020 | 14.48 | rubrika: Návody

Jak na tvarování bochánku

Pro někoho naprosto běžná praxe, pro někoho úplná novinka. Zde je tedy krátký návod, jak na tvarování bochánku před kynutím.

Proč tvarujeme

| přečteno: 105x

Pekařská procenta

4. srpen 2020 | 15.30 | rubrika: Návody

Pekařská procenta - jak na ně a proč se používají

Pomocí pekařských procent se vyjadřuje podíl jednotlivých složek (ingrediencí)

| přečteno: 753x

Máslový toastový chléb

4. srpen 2020 | 14.50 | rubrika: Recepty
| přečteno: 1.826x

Hnětení

3. srpen 2020 | 19.45 | rubrika: Návody

Hnětení - proč a jak na to?

Proč se musí hníst?

Jedna ze základních stavebních látek každého pečiva je lepek. Ten v těstu vytváří spojitou proteinovou síť, která mu

| hodnocení 1 (4x) | přečteno: 1.264x