Omáčka na pizzu z čerstvých ingrediencí

11. srpen 2020 | 10.19 |
blog › 
Omáčka na pizzu z čerstvých ingrediencí

Omáčka na pizzu z čerstvých ingrediencí - bez tepelné úpravy

Informace

Rajčatová omáčka, pro Italy suga, je základní ingrediencí každé správné pizzy, na tom se shodnou prakticky všichni (vyjma Alsaska a Falcka, kde se rozhodli používat smetanu) a to je asi tak všechno co se shody týká. Ingredience na tomat se liší a stejně tak i její zpracování. Někteří si stojí za tím, že suga z pasírovaných rajčat má být bez tepelné úpravy, jiní ji zase rádi povaří, existuje i skupina, která preferuje čerstvá rajčata bez tepelné úpravy. V tomto receptu si představíme sugu z čerstvých ingrediencí bez tepelné úpravy.

Tomat na 4 pizzy

ingredience:

česnek

2 stroužky

čerstvá bazalka

3g = 8-10 lístků

olivový olej

lžíce

rajčata

6

sušené oregano

půl lžičky

sůl

pepř

rajčatový protlak (volitelné)

70g

Postup:

  • Podélně nakrojíme slupku rajčat na čtvrtiny a rajčata spaříme (zalijeme v misce) vařící vodou

  • Oloupeme a utřeme česnek, najemno nakrájíme bazalku

  • Spařená rajčata oloupeme a najemno nakrájíme/rozmixujeme mixérem

  • Rajčata smícháme/rozmixujeme spolu s bazalkou, olejem, oreganem a česnekem

  • Dochutíme solí a pepřem podle preferencí

  • K dochucení a zahuštění můžeme použít i rajčatový protlak (množství dle preferencí)

  • Přidáváme čerstvé na pizzu

Zpět na hlavní stranu blogu