Tomat na pizzu
počet porcí: na 4 pizzy
česnek |
2 stroužky |
čerstvá bazalka |
hrst |
olivový olej |
lžíce |
celá loupaná rajčata |
400g plechovka |
sušené oregano |
půl lžičky |
sůl |
|
pepř |
|
Oloupeme česnek, najemno nakrájíme bazalku
Do mísy vylijeme obsah plechovky s rajčaty, která rukou rozmačkáme tak, aby připomínaly spíše omáčku
Na olivovém oleji a na střední teplotu smažíme utřený česnek dokud se lehce nezbarví
Přidáme rajčata, bazalku, oregano, špetku soli a pepře
Tomat vaříme 20 minut nebo dokud nezhoustne
Během vaření rozmačkáváme vařečkou případné velké kusy rajčat v tomatu.
Dochutíme podle preferencí
Pokud se nám zdá tomat příliš kyselý, můžeme jej zneutralizovat malým množstvím jedlé sody (opravdu malým) a lehce jej dochutit cukrem