Tomat na pizzu

6. srpen 2020 | 15.02 |
blog › 
Tomat na pizzu

Tomat na pizzu

počet porcí: na 4 pizzy

ingredience:

česnek

2 stroužky

čerstvá bazalka

hrst

olivový olej

lžíce

celá loupaná rajčata

400g plechovka

sušené oregano

půl lžičky

sůl

pepř

Postup:

  • Oloupeme česnek, najemno nakrájíme bazalku

  • Do mísy vylijeme obsah plechovky s rajčaty, která rukou rozmačkáme tak, aby připomínaly spíše omáčku

  • Na olivovém oleji a na střední teplotu smažíme utřený česnek dokud se lehce nezbarví

  • Přidáme rajčata, bazalku, oregano, špetku soli a pepře

  • Tomat vaříme 20 minut nebo dokud nezhoustne

  • Během vaření rozmačkáváme vařečkou případné velké kusy rajčat v tomatu.

  • Dochutíme podle preferencí

Tipy

  • Pokud se nám zdá tomat příliš kyselý, můžeme jej zneutralizovat malým množstvím jedlé sody (opravdu malým) a lehce jej dochutit cukrem

Zpět na hlavní stranu blogu