Pletení pletýnky může pořádně zamotat nejen jazyk, ale i ruce! A proto jsou tu dostupné hned dva způsoby, jak můžeme docílit krásných a symetrických domácích pletýnek! Upéct si je můžeme doma hned na několik způsobů, zadělat na těsto nebude žádný problém díky mnoha dostupným receptům, anebo těm, které naleznete níže.
Česká pletýnka je dalším klasickým pečivem, které mají všichni rádi. Svou velikostí je praktická pro střední až velké porce svačiny a nezarmoutí ani jako příloha k jídlu. Co ale vídáme méně často, je pletýnka s jedinečnou máslovou příchutí. Díky tomuto receptu takovou pletýnku naučíte a výsledkem bude chuť, která vám ještě dlouho zůstane na jazyku. Pojďte si upéct postivé domácí pletýnky s máslem! Obrazový návod na zapletení je přiložen na konci článku.
Ciabatta je italské slovo pro pantofli/bačkoru, což mnohé napovídá o vzhledu tohoto vynikajícího pečiva. Ono se není čemu divit, když se jedná o těsto s vysokou hydratací (vysokým podílem vody). Správně upečená ciabatta by neměla být příliš vysoká, naopak! Pečivo by mělo být relativně placaté, ale zároveň pořádně nadýchané s velmi jemnou strukturou střídky, kůrka nemusí být křupavá jako u bagety.