Se svátečním dnem sv. Martina je spojena celá řada tradic, které se odrážejí ve zvycích a nebo pokrmech. Za jeden z takových tradičních pokrmů jsou považovány svatomartinské rohlíčky, na které se zaměříme v tomto receptu. Recept však není jen tak ledajaký – vrátíme se do období první republiky a upečeme si rohlíčky podle tehdejší receptury! Svou skvělou chutí vás jistě přesvědčí o nepřekonatelném umu našich předků a zajisté oceníte i tvarování rohlíčků podle současných trendů.
Pokud neplánovaně pečete kynuté koláče s nádivkami, potom můžete ocenit snadné a rychlé recepty na takovéto nádivky. Jeden z takových receptů přinášíme právě nyní – vystačíte si se čtyřmi ingrediencemi,
Pečeme-li tradiční koláčky/rohlíčky/koláče, nebylo by naškodu do takových koláčů přidat i nádivku podle tradiční receptury. Proto si v tomto doplňujícím receptu představíme makovou nádivku, která se datuje až do období první republiky. Některé ingredience se mohou zdát netradiční, ale věřte, že vás určitě osloví.